Therapievormen
Onderzoek
 
Overige therapievormen

Binnen onze praktijk wordt – indien nodig – ook gebruik gemaakt van:

Jassentechniek

De Jassentechniek is een energetische behandelmethode die de cliënt in staat stelt om belastende energieën die wij als mens bij ons dragen in een korte tijd los te laten en
te transformeren in een positieve energie.
De ballast (bijvoorbeeld onverwerkte trauma's, negatieve overtuigingen en levenspatronen) wordt onder begeleiding van de therapeut omgezet in een meer positieve harmonieuze trilling. Tevens wordt de cliënt geleerd mee te gaan met de natuurlijke stroming van het leven ('de Flow') om te voorkomen dat er nieuwe ballast wordt opgebouwd.
De techniek kan worden ingezet bij o.a. burn-out symptomen, angsten, spanning, stress, vermoeidheidsklachten en een groot aantal fysieke klachten.
Hij wordt ook gebruikt voor het ontstoren van huizen, weghalen van negatief verstorende intelligente energieën, etc.

Counseling

Het verlenen van hulp door middel van gesprekken.
Doel van deze gesprekken is o.a.
-de cliënt in staat stellen zijn eigen problemen te erkennen en te benoemen
-de cliënt helpen zichzelf en de situatie te begrijpen
-de cliënt helpen zijn eigen antwoorden en oplossingen te vinden
Een veilige omgeving, een counselor die goed objectief luistert, met respect en empathie naar de cliënt, is hierbij heel belangrijk.
Tijdens de gesprekken kunnen ter ondersteuning ook andere werkvormen worden toegepast, zoals o.a. Jassentechniek, kinesiologie en bloesemremedies.

Kinesiologie/Touch for Health/praktisch spiertesten

Kinesiologie (leer der beweging) werd in de jaren '60 in Amerika ontwikkeld door de arts en chiropractor George Goodheart.
Het is een methode waarbij met behulp van spiertesten blokkades en onbalans in fysieke, emotionele en energetische lichamen kan worden opgespoord, bewust gemaakt en hersteld. De kinesiologie is een breed vakgebied, er zijn diverse stromingen uit ontstaan, zoals Touch for Health van John F. Thie en de 'One Brain' methode van Gordon Stokes en Daniel Whiteside.

Bij spiertesten wordt door de therapeut een zachte druk op een spier (bijvoorbeeld armspier) uitgeoefend om te kijken of die spier voldoende energie heeft om de druk te weerstaan.
Als dit niet lukt is er sprake van onbalans. 'De spier test zwak'.
Stroomt de energie goed, dan is er balans en blijft de spier 'sterk'.
Simpel gezegd: dat wat goed voor je is maakt je sterk, dat wat niet goed voor je is kan je verzwakken.
Vanuit dit principe kun je via spiertesten van alles onderzoeken. Niet alleen in heden maar ook in het verleden.
Al testend worden stukjes van een puzzel blootgelegd, o.a. door het stellen van ja en nee vragen, waarbij de cliënt via een spier antwoord geeft.
Is het plaatje kompleet, dan kan er via dezelfde methode worden uitgetest wat de beste manier van behandelen is om de cliënt weer in balans te brengen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Technieken uit de kinesiologie zijn o.a. 

-correctie en herstel van neurolymfatisch- en neurovasculair gebied en meridiaanstelsel
-Emotionele Stress-Release, om stress af te laten vloeien
-kruisloopoefeningen voor goede samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft
-tibetaanse energie: energiepatronen in een 8-vorm
-ademhalingstechnieken
-traceren van blokkades in een tijdslijn, generationele beïnvloeding of beïnvloeding vanuit  vorige levens
-traceren en weghalen van laag astrale beïnvloeding
-werken met Lichtwezen energieën
-verwijderen van energetische vervuiling
-voorkomen energetisch leeglopen en vervloeiing
-testen en therapeutisch inzetten van diverse bloesemremedies, edelsteenremedies, etc.

Aromatherapie

Een methode waarbij via het gebruik van essentiële oliën getracht wordt om het
geestelijk en lichamelijk welzijn van de mens te ondersteunen en te onderhouden en
het zelfgenezend vermogen te stimuleren.
Essentiële, aromatische oliën zijn vluchtige, geurende stoffen, die uit planten worden gewonnen. Ze zijn complex van samenstelling en werken niet alleen op fysiek niveau, maar door hun trillingsfrequentie ook op het energetisch systeem van de mens.
Een essentiële olie kan bijvoorbeeld antiseptisch, kalmerend, stimulerend, huidherstellend, werkend op doorbloeding of pijnstillend zijn en kan worden ingezet bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten, zoals spierpijn, huidproblemen, luchtwegproblemen, hormonale problemen, vermoeidheid, spanning, nervositeit.
De oliën worden toegediend via massage, pakkingen, baden en inhalatie.

(Bloesem)remedies

De grondlegger van de bloesemremedies was de Engelse Dr. Bach aan het begin van
de vorige eeuw.
Hij ontdekte dat de energie van bepaalde bloesems van planten, struiken en bomen konden worden ingezet om negatieve emoties of gemoedstoestanden (bijvoorbeeld angst, twijfel, neerslachtigheid) weer in evenwicht te brengen.
Door de bloesems gedurende enige tijd in bronwater te leggen en daarna met alcohol
te vermengen, maakte hij een oertinctuur, die weer in verdunde concentratie kon worden ingenomen. Zo is de Bachbloesemtherapie ontstaan.
Tegenwoordig gebruikt men niet alleen meer de oorspronkelijke Bachtincturen, er zijn vele soorten remedies op de markt uit diverse wereldstreken, bijvoorbeeld ook gemaakt van edelstenen of bekrachtigd door de energie van Lichtwezens.
Ze dragen met hun trillingsfrequentie bij aan het natuurlijk herstellend vermogen van de mens.

Edelsteentherapie

Edelstenen/mineralen/kristallen bestaan net als mensen, dieren en planten uit energie. Gedurende vaak miljoenen jaren vormen ze zich en ontwikkelen daarbij hun eigen
unieke vibratie.
Door o.a. het opleggen en dragen van stenen, massage met stenen, het drinken van edelsteenwater of kristalmeditatie kan de energie van een steen door zijn samenstelling, kleur en trillingsfrequentie ons energetisch systeem beïnvloeden op o.a. lichamelijk en geestelijk niveau. 
Met behulp van de stenen wordt gewerkt op chakra's, aura en energiebanen om zo
het algeheel welzijnsgevoel te bevorderen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Quantum Touch

Quantum Touch is een energetische geneeswijze waarbij geprobeerd wordt om levenskracht-energie te versterken en te laten stromen.
Door handposities, sturing van energiestromen in het lichaam, ademhalingstechnieken en visualisaties creëert de behandelaar een hoog trillingsveld rondom een verstoorde plek (bijvoorbeeld pijn of ontsteking).
Deze hoogfrequente trilling kan de zelfgenezingskracht in werking zetten, daar waar
het lichaam het nodig heeft.
Quantum-touch kan bijvoorbeeld het lichaam (met name botten en gewrichten) aansporen om zijn oorspronkelijke stand weer in te nemen. Hierdoor ontstaat ontspanning in het gehele gebied en dat levert vaak meteen vermindering van klachten op.


Naar boven